Guzzi’s piadina: vers krokant gebakken Flatbread, gevuld met Italiaanse flair

Smaakrijk, krokant, voedzaam, comfortfood met Italiaanse flair. Een piadina is een alledaagse broodspecialiteit uit Emilia Romagna, zorgt gevuld met typische lekkernijen in een handomdraai voor een authentiek en hartig Italië gevoel. Voor zijn eerste vestiging vond Guzzi’s een strategische plaats in Antwerpen. Op de herboren Suikerrui met terras en zicht op stadhuis, Grote Markt en kathedraal.

Vers gebakken, rijk gevuld

Hoogwaardig comfortfood spreekt vandaag door zijn laagdrempelig karakter zowat iedereen aan. Zeker wanneer het met kennis van zaken gemaakt en gepresenteerd wordt. Het platte, krokante en vers gebakken flatbread doet door de textuur en ronde vorm aan pizza denken maar is iets dunner en krokanter. De smaak van het deeg is ook brood en geen pizza deeg. Ze worden gevuld met onder meer Italiaanse charcuterie en kazen, gerookte zalm, kip, groenten of zelfs met truffel… en niet onbelangrijk via een “tracker” aan tafel bediend.

100% Italiaanse bloem op steen gemalen

Voor het deeg van een piadina heb je enkel bloem, melk, water, olie en zout nodig maar de kwaliteit van die ingrediënten zorgt voor het uiteindelijk resultaat. Bij Guzzi’s werd dan ook voor de bloem voor een samenwerking gekozen met een gerenommeerde Italiaanse bloemmolen. Zo wordt de smaakvolle bloem geleverd door Molino Quaglia in Vighizzolo d’Este nabij Padua. De vierde generatie van de familie Quaglia is vandaag één van de meest geavanceerde bloemproducenten die het ambachtelijk principe van op steen gemalen bloem combineren met state of the art technologie. Die samenwerking garandeert bloem die dankzij het gecertificeerd lastenboek 100% traceerbaar is en eveneens duurzaam is en aan het veld tot vork principe voldoet.

Authentieke Italiaanse D.O.P. charcuterie en kazen

Ook voor de charcuterie doet Guzzi’s beroep op een naam met wereldfaam. L’Azienda Levoni uit Mantua staat in voor de productie van San Daniele ham die 13 of 18 maanden in Friuli gedroogd wordt. Daarnaast produceert Levoni voor Guzzi’s ook finocchiona, een fijn gedroogde salami op smaak gebracht met venkel. Uiteraard komt ook de kaas uit Italië. Een piadina belegt men traditioneel met zachtsmeuïge squacquerone di Romagna (DOP). De populaire zachte kaas uit Emilia Romagna doet qua structuur denken aan cottagekaas en past inderdaad wonderwel in het krokante flatbread. Uiteraard serveert Guzzi’s ook een piadina met mozzarella burrata.

Bediening met een tracker

Bij Guzzi’s kies je aan de toog uit een menu met tien verschillende piadine die ter plaatste gebakken worden. Naast piadine met vernoemde ingrediënten zijn er ook een vegetarische met gegrilde artisjok, paprika, aubergine, zongedroogde tomaat en pesto of met squacquerone kaas en ansjovis. En voor de zoetbekken zijn er Piadina’s met Nutella en zoet gerookte amandelen, aardbeienconfituur of speculaaspasta. Wat men ook bestelt, binnen de vijf minuten worden de vers gebakken Piadina’s aan tafel geserveerd. Opmerkelijk. Een “tafel tracker” vertelt aan de bediening waar de gast zich heeft neer genesteld. Ook dat is een eigentijds aspect van comfortfood.

Guzzi’s Italian Piadina Bakery, Suikerrui 32, 2000 Antwerpen.

Alle dagen open vanaf 08.00 uur tot 21.00 uur.

www.guzzis.be

Lees ook...